Resan för hopp; Ghana (Flyttas fram pga världsläget)

En unik yttre och inre resa

– som gör skillnad på riktigt

 

Drömmer du om Afrika?

Vill du följa med på en resa utöver det vanliga? Samtidigt som du gör en oerhörd skillnad

Under tre veckor arbetade jag som volontär på barnhemmet Home for Hope i Gomoa Tarkwa, Ghana. Lärorika, insiktsfulla och milt uttryckt, känslosamma veckor som berörde på djupet och som förändrade min syn på livet. Året därpå reste jag tillbaka. Nu är det dags igen. Och nu har DU chansen att följa med.

Det blir en resa bortom lyx och flärd, bortom turiststråken. En resa tillbaka till enkelheten, en resa i tiden, där tid och rum kan upplevas stå stilla. Det blir en resa som säkerligen kommer att beröra och förändra på flera plan. En resa med hjärtat.

 

Resan sker i nära samarbete med Children´s Home. Tack vare Maria och Sara på Children´s Home blir den här resan möjlig. Maria och Sara, mor och dotter som för några år sedan beslutade sig för att hjälpa utsatta människor i Afrika. Jag har nu fått deras förtroende att arrangera den här resan.

Vi som reser är en liten grupp på max 10 personer. Vi bor mitt inne i byn/samhället, i all enkelhet. Här råder fattigdom, hårt slit och utsatthet. Men samtidigt en hjälpsamhet, gemenskap, stolthet och glädje. Vi besöker skola och barnhem, bekantar oss med kulturen och upplever biståndsarbete på nära håll.

Mot slutet av veckan reser vi till den vackra kusten. Där landar vi in med strandhäng, vila, samtal och sköna medvetandeövningar.

En del av det du investerar i resan går direkt tillbaka till utsatta människor i byn. En annan del får du tillbaka i form av din egen själsliga utveckling.

 

Känn in – hur vibrerar den här resan i dig? Är en av platserna din?

Gå gärna in på www.childrenshome. se och läs mer om deras behjärtansvärda arbete för utsatta människor i Afrika. Du anar inte vilket avtryck deras arbete gjort och gör i Ghana.

 

Varmt välkommen!

 

Anna

 

Anmälan och frågor: anna@purebalance.se alt 070-36 00 917

Tid: (Flyttas fram pga världsläget. Nytt datum när ovissheten lagt sig och när ALLA är välkomna)

Resans pris: XX kr. Flyg bokar du själv och ingår ej i resans pris.

Anmälningsavgift: 1 500 kr. Faktura skickas i samband med att bokningen bekräftas. Resterande belopp faktureras, med sista bet.datum 30 dagar före avresa.

Reseförsäkring: är ett krav och det tecknar du själv via försäkringsbolag eller bank. Ofta finns reseförsäkring redan i hemförsäkringen.

Avbeställningsskydd: kan bokas via försäkringsbolag och bank.

Om du tvingas avstå resan pga sjukdom och vill få avgiften återbetald, kan detta ske endast efter uppvisande av läkarintyg.

 

I priset ingår:

– transfer från och till flygplatsen

– logi (del i dubbelrum)

– frukost, lunch och middag

– transport under hela resan.

– dagliga övningar, exempelvis qigong, meditationer/medvetandeövningar, frigörande rörelser, mm

– studiebesök (dricks ingår ej)

– mm mm

 

I priset ingår ej:

– Flyg tur och retur Accra. Boka så fort som möjligt för att säkra din plats. (KLM)

Rekommenderat flyg:  3 nov: ((Flyg från Stockholm kl 09.35 alt från Köpenhamn kl 09.55 med ankomst till Accra kl 19.55 (byte i Amsterdam) Hemresa 10 nov från Accra kl 22.15, med ankomst i Stockholm kl 10.25alt Köpenhamn kl 09.10 den 11 nov.

Obs! Ankomst i Sverige den 11/11

– Reseförsäkring. Du tecknar själv reseförsäkring via försäkringsbolag eller bank.

– Avbeställningsskydd. Kan tecknas via försäkringsbolag eller bank.

– Måltidsdryck förutom vatten

– Dricks – på restauranger, vid ev hembesök i byn.

– Visum

Övrigt:

-Visum: Visum behövs till Ghana. Ansök i god tid på www.ghanaembassy.dk/content/visa-application

-Vaccinationer: Kontakta din vårdcentral/Infektionsklinik för ett fullgott skydd inför resan. Vaccination för Gula febern är ett krav. Intyg medtages till Ghana. Utan intyg gällande vaccinering mot Gula febern släpps du ej in i landet. Hepatit A och B, skydd mot Malaria, och ev annat vaccin.

– Ev allergier och specialkost meddelas vid bokningstillfället.

Med reservation för ändringar